“Ако целосно ја затемините собата и оставите еден сосема мал отвор низ кој ќе влегува светлината во просторијата, погледот од вашиот прозорец ќе се појави како превртена слика која се проектира на ѕидот. Тоа се случува поради линеарното патување на светлината и тој процес познат како „камера обскура“ е основа за фотографијата.” е воведот на членот М.Pix во […]

Прочитај повеќе

Истражувајќи кои фотографии им се допаѓаат на луѓето, OkCupid дојде до интересен податок – iPhone корисниците имаат двојно пати повеќе секс од корисниците на Android, што според друштвената мрежа за состаноци е „статистички податок дека корисниците на iPhone не се само подебувани од Apple.“

Прочитај повеќе

Има откачена реклама за Nokia N900 во која еден лик се метамофорзира во телефон вриштејќи „јас сум медиум“. Уредот за кој е рекламата направена е најновиот паметен телефон, со 3G интернет, со 5 мегапиксели камера, со апликации за друштвени мрежи… се што е потребно да се сподели информација или слика брзо и лесно.

Прочитај повеќе