Пилот проектот на Европската унија за поголема безбедност на технологијата со отворен код, FOSSA, започнува со ревизија на KeePass и Apache HTTP Server. Овие две технологии се избор на јавноста, KeePass со 23 отсто гласови и Apache HTTP Server со 19 отсто гласови, вели Џулија Реда, пратеник од шведската Партија на пиратите. KeePass е менаџер […]

Прочитај повеќе