Благодарение на друштвените мрежи и новите технологии, денес за маркетинг агенциите е многу полесно да ги персонализираат своите кампањи. Тие агенции се поуспешни од другите, но нова анализа покажува дека агенциите грешат во своите проценки. Најголем дел од агенциите, дури 64 отсто, во анкета за Forrester одговориле дека нивната персонализација е „добра“. Сепак само 48 […]

Прочитај повеќе

Дојде и тој момент, вид пресврт, кога просечното време поминато пред телевизор е еднакво со просечното време поминато онлајн, барем за американците. Според истражувањето на Forrester просечниот американец поминува околу 13 часа неделно онлајн, и исто толку време гледајќи телевизија.

Прочитај повеќе