Online-conVert.com е веб сервис кој нуди можност за конвертирање на разни мултимедијални фајлови во разни формати. Пример имате .wav аудио фајл, го претварате во .mp3 за да може да си го снимите на мобилен. Или конвертирање на .pdf документ во .doc за Word за да го едитирате итн. итн…

Прочитај повеќе

Некако изгледа лошо кога ќе добиете нечија целa PowerPoint презентација во .ppt формат бидејќи се се приметуваат сите вметнати делови… многу подобро би било да добиете еден единствен документ кој ќе ви ја претстави презентацијата, пример .pdf.

Прочитај повеќе

Главниот аргумент зошто Adobe се повлекува од Apple е што Apple поставува правни услови на девелоперите, вели Кевил Линч, главниот за технологија на Adobe, во краток блог пост, во кој одговори на вчерашното отворено писмо на Стив Џобс.

Прочитај повеќе