Семос Едукација организира Форензички Bootcamp со светски познатиот експерт за сајбер безбедност Паула Јаушкиевич. ФОРЕНЗИЧКИ BOOTCAMP на тема Сајбер безбедност Кога? 31 октомври – 04 ноември Каде? Скопје Во период од 31 октомври до 04 ноември 2016, како дел од годишниот настан за сајбер безбедност, организиран од страна на Семос Едукација, Вие како IT експерт […]

Прочитај повеќе

Maltego претставува OSINT и форензичка алатка. Со помош на оваа моќна алатка, вашето собирање на информации е поедноставно и позначајно како и репрезентацијата на истите. Според креаторите на оваа алатка, компанијата Paterva, ни доволува да ги увидиме врските помеѓу некои личности, веб страни, е-маилови или локации.

Прочитај повеќе