Откако пред околу една година Facebook го замени Subscribe копчето на профилите со Follow, од денес истото тоа копче го воведува и за Facebook страниците. Според откриените фотографии, изгледа дека Follow копчето ќе служи за да ги следете новостите од одредена страница без да кликнете Like, бидејќи двете копчиња се присутни едно до друго. Во […]

Прочитај повеќе

Follow копчето на Тwitter ќе овозможи твитерџиите полесно да се поврзуваат со брендовите и веб сајтовите. Исто како и Facebook Like, Follow копчето овозможува со еден клик да се поврзете со Twitter профилот на тoj веб сајт.

Прочитај повеќе

Од денес на вашиот Twitter профил ќе најдете Twitter сугестии за други интересни луѓе кои може да ги следите.

Прочитај повеќе

Twitter дозволува само да пратите директна приватна порака (DM) само на еден корисник во исто време. Тоа може да биде проблематично, бидејќи ако треба да информирате неколку твитерџии за исто нешто, ќе треба да пратите неколку пораки. Благодарение на Тweetguru.net/multi можете да пратите еден DM твит на повеќе корисници одеднаш.

Прочитај повеќе