Сите оние кои што работат со бројни фајлови распространети низ уште поголем број фолдери секојдневно се сретнуваат со потешкотии. Инстантното идентификување на саканиот фолдер знае да проблематично, особено доколку сте во трка со времето. Folder Painter е бесплатна алатка која ви помага побрзо да го идентификувате саканиот фолдер преку визуелна сигнализација. Имено, најчесто отвораните фолдери […]

Прочитај повеќе

SugarSync е уште еден веб сервиси кои овозможуваат споделување, закачување и складирање на фајлови на облакот до кои можете да пристапите од секаде, од десктоп компјутерот, лаптопот, па и од мобилниот телефон.

Прочитај повеќе

Логирајте се преку Facebook и Twitter, следете го @dropbox, и кажете што ви се допаѓа кај сервисот и ќе добиете по 128 MB, со што на вашиот бесплатен Dropbox фолдер ќе имате вкупно до 3 GB простор, вклучувајќи ја поканата кон пријател.

Прочитај повеќе

Dropbox е генијален сервис за складирање на фајлови од еден компјутер и нивно споделување и пристапување од друг компјутер, дури и мобилен телефон, без да се замарате со USB, закачување на интернет… и други начини на пренесување фајлови од еден до друг компјутер. DropBox ќе отвори посебен фолдер на вашиот компјутер. Потоа преку веб сервисот […]

Прочитај повеќе