Во период кога не располагаме со премногу слободно време, впивањето информации е лукзус кој тешко се дозволува. Одредени апликации, меѓутоа, можат да ви помогнат да читате со значително позабрзано темпо така што целосно се фокусирате на индивидуалните зборови. iOS апликацијата Focus – Speed Reading е апликација за читање која функционира со сите веб сајтови, документи, […]

Прочитај повеќе

Focus е нова iOS апликација од Firefox, а освен можноста за блокирање на реклами, апликацијата овозможува и блокирање на „тракери“. Блокирањето на содржини со Focus треба да овозможи зголемена безбедност и подобри перформанси бидејќи го блокира непожелниот сообраќај. Главната цел на апликацијата не е блокирање на реклами, туку запирање на следењето, па рекламите кои не […]

Прочитај повеќе