Интересниот инфографик на Flowtоwn покажува како мобилните телефони станаа потребна секојдневна алатка за комуникација. Дневно на Facebook преку мобилен телефон пристапуваат над 100 милиони корисници кои се два пати поактивни од десктоп корисниците. Преку малиот, но моќен уред блогираме, твитаме, закачуваме слики и видеа, сурфаме… Како што мобилните телефони стануваат мини компјутери поврзани со светот така се менува и перцепцијата за комуникација. Стануваме мобилни.

Прочитај повеќе

Друштвените мрежи постојано, секоја година се променуваат, некои ги снемува, други стартуваат нови опции, трети стануваат огромни и влијателни… За тоа како изгледа пејсажот на друштвените медиуми FlowTown објави измислена, но интересна географска мапа на мрежите и сервисите во 2010 година.

Прочитај повеќе