Кристиjан Ларсен направи дизајнерски концепт за Android уред наречен Flip Phone, во облик на триаголник, кој има 3 екрани на допир кои се флексибилни и кои можат да се поврзат меѓу себе. Концептот е дојден од идејата дека паметните телефони се многу повеќе од само телефон, тогаш зошто да не го прошириме тоа искуство кое во моментот е врзано со еден мал екран. Додадете три флексибилни екрани и имате опција да стартувате различни апликации на секој од нив, или да ги поврзете да читате текст, или да ги споите да биде телефон.

Прочитај повеќе