Flash е мртов! Нека долго живее Flash! Клише или не, поточни зборови одамна немаме напишано. Како што можеби знаете, форматот на Adobe има премногу безбедносни дупки и 2020 година е годината кога едноставно мора да умре. Но, тоа никака не значи дека треба да се збогуваме со бројните Flash игри. Напротив, еден проект се има […]

Прочитај повеќе

Јазикот кој е искористен во пораките во кои се бара откуп покажува дека можеби зад WannaCry нападот стојат кинески криминалци. Ова го покажува анализата на Flashpoint која ја пренесе BBC. Анализата на различните текстови во кои се бара откуп, покажала дека единствен јазик кој напаѓачот го зборува течно е кинески. Софтверот е преведен на 28 […]

Прочитај повеќе