Adobe најави дека Flash 10.2 ќе биде инсталиран на некои таблет компјутери и на повеќето Android Honeycomb таблет компјутери во „следните неколку недели“. Според Adobe, во 2011-та ќе се претстават околу 50 таблет компјутери кои ќе понудат богато веб искуство, а повеќето ќе користат Flash.

Прочитај повеќе