FaceNiff е застрашувачка апликација, слична на Firesheep, но за Android коjа преку Wi-Fi мрежaта ја краде Facebook, Twitter или YouTube сесијата на корисникот на таа мрежа, без врска дали Wi-Fi мрежата е заштитена или не. (tnx до Горјан за потврдувањето)

Прочитај повеќе

Додатокот за Firefox – Firesheep овозможува да пробиете лесно нечиј профил на друштвените мрежи и други ранливи сајтови преку WiFi мрежата крадејќи им ги „колачињата“.

Прочитај повеќе