Advance е екстензија од дел Firefox „експериметните“ која на корисниците им промага да пронајдат сајтови кои ќе им се допаѓаат. Екстензијата е направена како соработка помеѓу Laserlike и Mozilla. Целта со екстензијата да им се помогне на оние корисници кои сурфајќи на интеренет постојано завршуваат на исти страници. Наместо ова, екстензијата малку ќе ги „замеша“ работите и ќе ви […]

Прочитај повеќе

Најверојатно секој од нас најмалку еднаш одбрал „Ги прочитав и ги разбирам правилата за користење“ без да ги прочита или да ги разбере. На пример: „Дали знаете дека Amazon ве следи на страниците“ или „Компанијата може да ги промени правилата за користење во било кое време?“. Terms of Service; Didn’t Read е екстензија која ги оценува веб […]

Прочитај повеќе

Секој пат кога создавате акаунт и креирате лозинка наидувате на совети за тоа дека лозинката треба да е долга, со големи и мали букви, како и со симболи. Резултатот од таквото нешто знае да биде предизвик за помнење, особено кога ќе земете во предвид дека за секој акаунт треба да имате различна лозинка. Buttercup е релативно […]

Прочитај повеќе

Времето лета кога сте на вашите омилени сајтови, особено во ситуации кога сте спремни на сè, само не на продуктивна работа. Во случај да сакате прилепите точна бројка на потрошеното време и да видите на кои табови највеќе време поминувате би можеле да ги проверите следниве екстензии. Time Speaks им кажува на Firefox корисниците колку долго […]

Прочитај повеќе

За да креаторите на YouTube содржини добијат некој денар, потребно е да вметнат можности за реклами. За гледачот, таквото нешто знае да биде исклучително фрустрирачко и да го загрозува севкупното искуство, но, од друга страна, доколку рекламата оди барем 30 секунди, авторот на YouTube содржината добива финансиско охрабрување да продолжи и понатаму со креативната пракса. […]

Прочитај повеќе