Не е никакво изненадување дека интернет балоните не му помагаат на никого. Постојаната изложеност на исто или слично размислување прави да бидеме поубедени во работите кои можеби и не се точни. Дополнително, стануваме и поекстремни во верувањата. Како последица стануваме и понетолерантни, дури непријателски насторени кон сите кои не размислуваат како нас. Интернет балоните се […]

Прочитај повеќе

Има купишта апликации со филтри за едитирање на фотографии. Филтрите станаа популарни со Instagram, и сега ги има насекаде, дури и на мобилниот Facebook. Но, сите се горе-доле исти. Сè додека на ја откриете Prisma – додаток за Instagram кој овозможува артистички манипулации на сликите, кои од обични фотографии се претвараат во уметнички дела. Тоа што […]

Прочитај повеќе

Европскиот суд на Правдата одлучи дека издавачите на содржина не смеат да бараат од интернет провајдерите да филтрираат нелегална содржина. Оваа одлука доаѓа по барање на забавната индустрија да се спречи пиратеријата со интервенција на провајдерите. Претходно, уште во 2004-та година, белгиски суд дозволи издавачите да можат да бараат од интернет провајдерите да ја филтрираат […]

Прочитај повеќе

Сите оние кои што имаат многу пријатели на Facebook или Twitter, дури и да следат 24 часа што се случува, не можат да ги видат сите постови што нивните пријатели ги имаат споделувено. Доколку сте од оние кои сакaат да знаат што сè се споделува, тогаш сигурен сум дека Know About It ќе ви се допадне. […]

Прочитај повеќе

Со „Не ми го чепкајте Интернетот“ и „Да, банираме!“ слогани десетина илјади турски интернет корисници во неделата излегоа на протести во Истанбул, Анкара и други турски градови, барајќи слободен Интернет без цензура. Протестите се организирани преку Facebook, групата има над 600.000 луѓе, а како мотив е одлуката на Турскиот интернет регулатор (BTК) да воведе филтри за цензурирање на содржината.

Прочитај повеќе

Повеќето имаат голем број на пријатели на Facebook за кои и не сакаат да добиваат информации постојано, но и не сакаат да ги отстранат од листата. Затоа Facebook овозможи опција за филтрирање на пријателите кои сакаме и не сакаме да ги читаме. Опцијата ќе ги скрати информациите кои ги добивате на News Feed страната, со што ќе ги истакне тие пораки според активноста на пријателите со кои најмоногу комуницирате.

Прочитај повеќе

Фан страните на Facebook го добија новиот дизајн кој беше достапен за личните профили веќе некое време. Со новиот дизајн фан страните ги добија петте најнови слики под основните информации, што е можност за креативност, табовите се ставени лево, поистакната е бројката на фановите, а од десно има повеќе место за рекламите… исто како и кај личниот профил.

Прочитај повеќе

Некои корисниците на Facebook забележале нов филтер за содржина на својот стрим со вести, пишува Inside Facebook.

Прочитај повеќе

Новиот подобрен Hotmail сега е достапен за сите 350 милиони корисници ширум светот, во 220 земји. Ова е еден од најголемите редизајнирања на мејл сервисот до сега.

Прочитај повеќе

По првичните неуспешни обиди, aвстралиските власти повторно размислуваат за воведување систем за филтрирање на вулгарната, навредувачката и криминалната содржина која се наоѓа на интернетот. Со ова Австралија ќе стане прватаа западна демоктратска земја која го цензурира интернетот, придружувајќи се на Kина и Иран.

Прочитај повеќе