Според официјалнитo истражување за навиките и состојбата на ИТ од 2011-та година на српскиот Државен завод за статистика (.pdf), се открива дека 91,8 отсто од младите интернет корисници од 16 до 24 години возраст имаат профил на друштвените мрежи Facebook и Twitter. Вкупно, од 2,4 милиони интернет корисници од сите возрасти, 62 отсто имаат профил […]

Прочитај повеќе

Наспроти промовирањето на Македонија како информатичко општество, воведувањето биометриски систем на идентификација и постоењето на стотици сајтови на министерствата, владините агенции и на низа други државни институции, обичниот граѓанин сé уште не може на едноставен начин онлајн да добие информација од нив, пишува Бисерка Велковска-Блажева.

Прочитај повеќе

(ова е текст на Филип Стојановски од фондацијата Метаморфозис, која е креатор на Ping.mk. Текстов првично беше објавен на razvigor.blogspot.com)

Прочитај повеќе

Не е доволно само да се стави компјутер пред ученикот, потребно е добар професор и соодветна настава и методика.

Прочитај повеќе