На 6 декември, во ресторанот МКЦ во Скопје ќе се одржи првиот Intech Meetup, настан наменет за сите девелопери и луѓе заинтересирани во сферата на развој на софтвер. Темите на првиот Intech Meetup се микро-сервиси, интерпланетарен фајл систем и Formula E. На дво-часовниот настан,  говорници ќе бидат: Деклан Колфилд, генерален партнер на компанијата Andurance Ventures […]

Прочитај повеќе

BrownFolder е сајт каде можете да најдете еден куп бесплатен софтвер. Иако вакви сајтови има многу, сепак oва е важен сајт бидејќи е „made in Macedonia” . BrownFolder e креација на Филип Николовски (познат како Pinky на форумот).

Прочитај повеќе