Сопствениците на NBA тимот Philadelphia 76ers ги купија е-спорт тимовите на Team Dignitas и Apex. Станува збор за два професионални е-спорт тимови, а ова е прв случај во САД NBA тим да направи ваков чекор. Тимот на Dignitas постои 13 години. Се натпреваруваат во: CS:GO, League of Legends, Overwatch, Heroes of the Storm и Smite. Тимот на Apex […]

Прочитај повеќе

http://www.flickr.com/photos/bionicteaching/4309359503/

 
Училиште од Филаделфија ги шпионирало студентите во домашна атмосфера преку вебкамери на лаптопи кои им биле дадени за да им се помогне при учењето. Шпионирањето е откриeно откако едно дете било казнето „поради недолично однесување дома“, а заменик-директорот покажал фотографија сликана од веб камера како доказ, пишува BoingBoing.

Прочитај повеќе