По само три години од стартувањето во Македонија, Vip успеа да го претрка One во битката за мобилни претплатници и да стане вториот најголем оператор во земјава. Ова се открива во најновиот извештај за развој на пазарот во Q3 на Агенцијата за електронски комуникации. Според активните претплатници, вкупно 2.2 милиони (види статистика подолу), Vip оператор […]

Прочитај повеќе

Наместо CableTel сега во Македонија ќе го имаме Blizоo. Компанијата ќе нуди оптичка врска преку која ќе пренесува аналогна и дигитална телевизија, брз интернет-пристап и фиксна телефонија. Oфицијалното појавување на пазарот на брендот е закажано за 14.11, понеделник, а понудите, услугите и продажните салони ќе бидат стартувани веднаш низ Македонија. Тоа што ќе го нуди […]

Прочитај повеќе

Четвртиот фиксен и мобилен оператор WTI Macedonia, кој ќе функционира како виртуелен оператор користејќи ги мрежите на другите, ќе стартува со понудите и услугите сигурно до крајот на годината. Од WTI ни рекоа дека имаат точен датум, но таа информација не е јавна. Сепак рекоа дека ќе стартуваат многу бргу и сигурно до крајот на […]

Прочитај повеќе

На почеток цените ќе бидат исти како и кај другите оператори, потоа ќе ги намалиме согласно иновациите што ќе ги воведеме, вели Ханс ван Хелден, претседателот на холандската World Teleconnect International која ќе биде нов оператор во Македонија, кој ќе работи виртуелно, користејќи ги мрежите на другите три оператори.

Прочитај повеќе