Моzilla Firefox 4 Release Candidate 1 е достапен за симнување на македонски јазици. Firefox 4 RC 1 ги содржи новините како Sync и Panorama. Но, oваа верзија на прелистувачот не е конечна, туку е кандидат за објавување, сè уште во фаза на тестирање и собирање фидбек од корисниците, па може да се појави по некој проблем при користењето.

Прочитај повеќе

Се објави бета верзијата на Firefox 4 која носи промени во функционалноста како и комплетно различен изглед. Прелистувачот е достапен за симнување заедно со опција да испратите фидбек до Mozilla со цел да се добие конкретен и финален производ.

Прочитај повеќе