Facebook на својата прес конференција во четврток ќе претстави нови начини на филтрирање на содржината во фидот на вести, вели TechCrunch повикувајќи се на извори блиски до компанијата. Тие филтри ќе бидат Photo feed или Instagram feed, и Music feed преку кој корисниците ќе можат да прегледаат информации само за музиката која пријателите ја слушаат. […]

Прочитај повеќе

Досадниот Facebook Ticker сега може да ви биде уште подосаден, бидејќи сега во додатокот каде се листаат корисничките активности ќе има и реклами. Ticker e налик на Twitter и беше претставен со цел да го исчисти централниот фид за вести од бројните кориснички активности, односно да ги групира во посебен дел од мрежата. „Неодамна направивме […]

Прочитај повеќе

Facebook воведе мали промени на стримот за вести. Првин, ги спушти пораките подолу и го смали фонтот, статусите не се веќе залепени до името на корисникот и можеби поинтересна новина додаде опција за unlike (не ми се допаѓа) преку стримот.

Прочитај повеќе