Компанијата која излезе од Google, како гранка од која ќе излегуваат автомните возила, Waymo, се подготвува да го освои пазарот. Waymo купува илјадници автомобили од Fiat кои најверојатно ќе ги направи автономни и ќе може да ги понуди на пазарот. Првите возила од Fiat ќе бидат испорачани оваа година. Компанијата веќе го користи Fiat Pacifica […]

Прочитај повеќе

Fiat Chrysler ќе соработува со BMW на креирањето на автономните возила, јави New York Times. Двете компании ќе се обидат да ги загрозат техничките компании кои се далеку напред. BMW на технологијата соработува со Intel. Во следните 10 година најверојатно возилата ќе бидат автономни. Најголемите производители работат на автономни возила, па ова не е никакво […]

Прочитај повеќе

Honda е во преговори со Alphabet (поранешен Google Inc.) за имплементација на технологија за автономни возила која е развиена од страна на инжинерите на Google Alphabet. Alphabet неодамна од одделот за развој на паметни возила креираше посебна компанија – Waymo. Токму ова беше една од шпекулациите за можни извори на заработка на Waymo: лиценцирање на […]

Прочитај повеќе