Тужба поднесена од 21 јавен обвинител, тврди дека Федералната агенција за комуникација го прекршила законот. Обвинителите тврдат дека причините за одлуката се произволни и каприциозни. Дополнително, одлуката менува долготрајна определба да се запре самоволието на интернет провајдерите. Mozilla има сличен став. Компанијaта вели дека промените ќе им наштетат на идните претпримачи кои ќе мораат да […]

Прочитај повеќе

Коментари на мртви лиѓе се пронајдени на страницата на Федералната комисија за комуникација како поддршка за укинување на интернет неутралноста. Во коментарите на страницата се пронајдени коментари на неколку покојници. Еден од луѓето кои први коментираа е Морган Кнутсон, кој зaбележа дека неговата мртва мајка дала поддршка против интерент неутралноста. Нејзе и се приклучил и […]

Прочитај повеќе

Федералната комисија за комуникација на САД (FCC) го повлече претходното решение кое и овозможуваше да одлучува за интернет сообраќајот. Гласањето заврши 3:2 во корист на провајдерите. Со овој потег комисијата се прогласи за ненадлежна и се чини дека со ова ќе започне сообраќајот во повеќе нивоа. Дополнително ова значи дека интернет провајдерот може да блокира […]

Прочитај повеќе

Американската Федерална комисија за комуникација воведе „основни правила со кои се зачувува отвореноста на Интернетот како платформа за иновација, инвестиција, конкуренција и слобода на говор.“. Правилата за нет-неутралност ќе треба да ги неутрализираат опасностите како финансиските интереси на интернет провајдерите кои лесно можат да блокираат или „деградираат“ одредени сервиси со цел да ги промовираат своите инвестиции.

Прочитај повеќе