Наједноставниот тест за брзина на интернет, Fast од Netflix, е одличен ако сте на десктоп. Досега корисниците од мобилните платформи мораа да ја користат веб-апликацијата. Но не за долго, Netflix претстави мобилна верзија на Fast, и тоа за iOS и Android. Ова значи дека корисниците сега треба единствено да ја отворат апликацијата, и веднаш ќе може […]

Прочитај повеќе

Netflix претстави нов и наједноставен „speed test“ досега. Tреба само да го отворите Fast.com, и да ја видите вашата интернет брзина. Сервисот е интересна алатка која одлично се користи на мобилен телефон, и без сомневање е еден вид провокација на Netflix кон провајдерите кои ја ограничуваат брзината на нивните видеа. Во оваа насока е и советот до […]

Прочитај повеќе