Faraday Future конечно претстави прототип на возилото кое го најави минатата година. Возилото FF91 е прво од овој производител, а автомобилот беше дел од презентациите на CES. Car fast pic.twitter.com/xg4GJSqxYp — Matthew Lynley (@mattlynley) January 4, 2017 FF91 според првата презентација е барем подеднакво добар автомобил како и Tesla. Возилото забрзува побрзо до 100 km/h, […]

Прочитај повеќе

Компанијата која пред еден месец најави дека ќе биде конкуренција на Tesla Motors, Faraday, го претстави својот прв концепт-автомобил, Faraday Future ZERO1. Интересно е што вестите дека инвестицијата доаѓа од кинескиот милијардер Џиа Јуетинг се потполно точни. Но, финансиите овој пат не се центарот на приказната, туку прекрасниот Faraday Future FFZERO1. Автомобилот доаѓа со 1.000 […]

Прочитај повеќе