Faraday Future конечно претстави прототип на возилото кое го најави минатата година. Возилото FF91 е прво од овој производител, а автомобилот беше дел од презентациите на CES. Car fast pic.twitter.com/xg4GJSqxYp — Matthew Lynley (@mattlynley) January 4, 2017 FF91 според првата презентација е барем подеднакво добар автомобил како и Tesla. Возилото забрзува побрзо до 100 km/h, […]

Прочитај повеќе

Faraday Future и нивниот кинески партнер LeEco ќе добијат неочекувана поддршка од британскиот производител на елитни возила Aston Martin. Компаниите заедно ќе соработуваат на новотo електрично возило на Aston Martin, RapidE. Од Aston Martin не ја исклучуваат можност за соработка со Faraday Future и на други автомобили. Двете компании се релативно мали во споредба со […]

Прочитај повеќе

Tesla Мotors го доби својот најголем конкурент, и овој пат конкуренцијата е финансирана од кинески милијардер. Калифорниската компанија Faraday Future која стартуваше пред само 18 месеци, планира наскоро да го објави својот прв електричен автомобил. Компанијата има поддршка од Џиа Јуетинг, кинески милијардер кој стои зад LeTV – кинеската верзија на Netflix, а неодамна се […]

Прочитај повеќе