Најголемата социјална мрежа повторно го менува алгоритмот за содржините што ги прикажува. Од сега објавите и статусите од пријателите ќе бидат поважни од компаниите и брендовите, и иако е добра вест за секој корисник, сепак за брендовите ова ќе биде проблем. Ова се добри вести за сите корисници на социјалната мрежа кои ја користат за […]

Прочитај повеќе

Facebook на своите корисници им нуди бизнис лекции кои се слободни за преземање, со цел да научат како да ги оптимизираат своите страници. Содржината се менува месечно и на корисниците ќе им нуди упатства за како да ги користат своите страници, да го зголемат бројот на лајкови и како да ја зголемат верноста на своите […]

Прочитај повеќе

Откако минатата недела објави дека се приближуваат до бројка од милијарда корисници, сега друштвената мрежа вели дека имаа повеќе од 83 милиони нелегитимни профили. Во извештајот од компаниајта велат дека 8,7 отсто од 955 милиони активни корисници ги нарушуваат правилата. Додека пак, повеќе од половина од тие 8,7 отсто, односно 4,8 отсто го нарушуваат правилото […]

Прочитај повеќе

До сега можевте да се претплатите да следите само други корисници. Тоа значи дека не сте му пријател, но може да му ги гледате постовите кои се јавни. Опцијата беше направена пред се за популарните корисници, како на пример Марк Закерберг. Но, сега Facebook ќе овозможи и претплата на фан страни за подискретно следење на […]

Прочитај повеќе

Во наредниве неколку недели, Facebook ќе додаде нова алатка за анализа на акивноста на фан страните која ќе биде во реално време, наместо како што е сега аналитика за најновите пост да доцни по ден-два. Оваа алатка ќе биде надополнување на Pages Insights и ќе бидат достапни за сите администратори глобално. Алатките ќе содржат статистики […]

Прочитај повеќе

Како што се очекуваше, брендовите ги добија Timeline страните. Timeline-oт за брендовите е апсолутно ист како и Timeline профилите за корисниците. Промените се однесуваат на администраторите, односно тие добиваат истакнат Admin Panel за анализа на активностите на страната. Како и кај корисничкиот Timeline, сега брендовите ќе можат да си истакнат свои постови, фотографии или видеа. […]

Прочитај повеќе

Facebook од денеска ќе овозможи прекрари, но само за верифицирани профили. Тоа би биле профили на познати луѓе што имаат многу претплатници. Facebook откако ќе одреди дека имаат доволно популарност, ќе ги информира за новиот начин да го проверат својот Facebook профил, а потоа опцијата за алтернативно име ќе им биде овозможена. За жал ние […]

Прочитај повеќе

После пет месеци од своето стартување, Google+ конечно претстави официјалнистраници за брендови и бизниси. Со официјалните страници Google+ најпосле ќе понуди можност компаниите да ја искористат оваа друштвена мрежа за што поголемо онлајн присуство. Google изјави дека крирањето и користењето на овие страници ќе биде бесплатно, и на нив нема да се најдат реклами. Моментално, […]

Прочитај повеќе

Facebook ги стартува за сите корисници најавените промени во интерфеjсот, односно, сега левото мени ќе се користи како навигација низ друштвената мрежа и фан страните. Целта на оваа промена е да се истакнат апликациите и фан страните на кои корисникот е администратор за да се користат почесто и полесно да се држи будно око над […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа стартуваше опција да може да се тагираат фан страните во фотографиите исто како што се тагираат пријателите со цел „да се споделат побогати приказни со пријателите за работите со кои се има интеракција во реалниот свет, како бизниси, брендови, познати личности и музичари“

Прочитај повеќе

Во изработка се брендирани страни преку кои рекламните агенции ќе можат да споделат соодветни пораки, според извори запознаени со ситуацијата, пишува Marketing Magazine.

Прочитај повеќе

Надополнето: Страната е тргната и линкот не работи. Ова може да значи дека или има грешка со веб апликацијата или Facebook само ја тестира оваа опција.

Прочитај повеќе