Facebook претстави редизајн на фан страните, кои сега ќе наликуваат повеќе на корисничките Timeline профилите. Тоа што е добро за корисниците во новиот дизајн, кој ќе стартува наскоро и постепено за сите корисници, е што постовите ќе бидат во една, десна колона, а сите информации за страната ќе бидат од лево, пример колку лајкови има […]

Прочитај повеќе

Facebook воведе мали промени на стримот за вести. Првин, ги спушти пораките подолу и го смали фонтот, статусите не се веќе залепени до името на корисникот и можеби поинтересна новина додаде опција за unlike (не ми се допаѓа) преку стримот.

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа стартуваше нови, подобри опции за администраторско менаџирање на фан страните. Сега контролата која ја имате врз вашата страната ќе ја спроведувате преку поедноставен интерфејс со кој „администраторите ќе гледаат и пристапат до сите аспекти на менаџерот за страни без да скролаат надолу“ вели Facebook.

Прочитај повеќе