Една од причините поради која летот во вселена е прескап е неможоста за повторно користење на ракетите. Тоа сега е историја, Space X успешно повторно лансираше една од ракетите кои веќе беа лансирани. Ова ќе овозможи намалување на цената на секој лет со Falcon 9 за една третина. Falcon 9 чини 62 милиони долари, а поевтинувањето […]

Прочитај повеќе