Последната епизода од последната сезона на Game of Thrones и понатаму ги држи фановите во апсолутна состојба на растревоженост и гнев. Телевизиското шоу можеби е завршено, но не и вашата љубов кон него. Поради тоа, она што ви советуваме да направите е да го посетите следниот сајт и да пробате уште подобро да се запознаете […]

Прочитај повеќе

По повод надминувањето на 25 милијардитото симнување од App Store, Аpple ги објави и најпопуларните апликации на сите времиња. На листата доминираат верзиите на Angry Birds и WhatsApp Messenger која се најпопуларна платена апликација на сите времиња, додека Facebook, Skype и Viber се најпопуларни бесплатни апликации за iPhone и iPad. (iTunes линк). Тоа што е […]

Прочитај повеќе

1. Според анкетата “State of the Blogosphere 2011” на MediaBistro, дури 40% од блогерите се сметаат себе си за професионалци во своите области. 2. Facebook има над 800 милиони активни корисници, од кои само 200 милиони се приклучија на друштвената мрежа во 2011. (Social Media Examiner) 3. Просечниот Facebook корисник има 130 пријатели и е […]

Прочитај повеќе

На почетокот од оваа година, Google лансираше веб сајт на кој може да се најде секое издание од списанието Think Quarterly, како и видео платформата Think Voices. Тимот кој стои зад проектот Think With Google, стартуваше нов проект наречен Think Insights, кој ќе претставува центар за најновите потрошувачки трендови, разни истражувања на пазари и маркетинг […]

Прочитај повеќе

Factery Labs објави нов интернет пребарувач , се уште во тест фаза, кој дава два вида резултати: првиот дел се резултати од Twitter, додека вториот дел се резултати поврзани со факти за терминот кој го барате.

Прочитај повеќе

Замислете пребарувач како Google, но кој наместо да ви ги достави резултатите на неколку различни страни со линкови кои можеби го содржат она што го барате, ќе ја прескокне таа процедура и директно ќе ви одговори на вашето прашање… Стефен Волфрам, креаторот на софтверот Mathematica и основач и директор на компанијата Wolfram Research, заедно со околу 100 вработени се обидува да создаде нов вид на пребарувач кој ќе одговара на прашања во кои се бараат факти.

Прочитај повеќе