Нека не ве збунува името кое асоцира на сега-прастариот оперативен систем на Microsoft. ExplorerXP е всушност алатка за најновиот оперативен систем, Windows 10. Преку едноставен ретро-инспириран интерфејс ExplorerXP ви дозволува да управувате со најразлични фајлови на вашиот хард диск. Од една појдовна точка имате увид во големините на вашите фолдери кои дополнително можете да ги […]

Прочитај повеќе

Disk Clean-up е долго-годишна алатка на Microsoft која е задолжена за бришење непотребни фајлови од вашиот хард диск. Со елиминација на привремени фајлови, Internet cache податоци, како и непотребни апликации, перформансите на вашиот систем можат да се подобрат. Microsoft планира да го пензионира Disk Clean-up и да не го вклучува во идни верзии на Windows […]

Прочитај повеќе

На моменти, хард дискот знае да биде непредвидлив и доколку сакате поголема контрола и увид во активностите потребна ви е алатка како DiskPulse. Оваа бесплатно софтверско решение ќе ви дозволи да видите што точно се случува со вашиот хард диск во реално време, односно, до кои фајлови пристапува или менува. Нормално, имате контрола врз тоа […]

Прочитај повеќе

DownZemAll e корисен управител за преземање фајлови. Со алатката можете да селектирате, организирате и покренувате повеќе фајлови. Едноставно вметнете ја веб адресата на сајтот кој ги содржи линковите за преземање и изберете на која локација да се сочуваат фајловите. Управителот се чини особено корисен за веб страни на кои има многу работи за преземање. Од […]

Прочитај повеќе

Имате еден куп фајлови и едноставно не знаете како да излезете на крај со нив? Search My Files е апликација која би можела значително да ви ги олесни таквите маки. Search My Files, како што кажува и самото име, ефикасно пронаоѓа фајлови вдомени во вашите хардискови, а потоа нуди флексибилни можности за нивно преместување или […]

Прочитај повеќе

Стотици фолдери, илјадници фајлови, секојдневни интеракции со нив. Само уште кога би имало некој да го надгледува сево ова и да презема одредени акции кога нешто ќе се случи со фолдерот. NewFileGo е интересна алатка која го прави токму тоа и е особено корисна доколку сакате нешто автоматизирано да стапи на сила секојпат кога ќе […]

Прочитај повеќе

Бројот на аудио и видео формати е зашеметувачки висок. Како резултат, некој фајл е во формат кој никако не одговара за вашиот хардвер, или софтверски плеер. Она што се препорачува во тој момент е да го конвертирате фајлот во некој од поддржаните формати. Convertilla е мала алатка со огромни можности. На брз и едноставен начин, […]

Прочитај повеќе

Кога убаво ви се „скоцкани“ фајловите, секој во посебен фолдер и подфолдер, пристапот до нив знае да биде безболен. Но, таквото нешто се чини дека е точно само кога се работи за помал број фајлови. Во моментот кога ќе влезат во игра и екстерни хард дискови и складирање на облаци, ситуацијата знае да биде исклучително […]

Прочитај повеќе

Поголемиот дел корисници имаа одредени навики и со секое вклучување на компјутерот отвораат едни исти програми, фолдери, фајлови, или посетуваат едни исти сајтови. Нема апсолутно ништо лошо во ова, но доколку ви има здодеано рачно вклучување едни исти работи со секое кревање на системот, имаме програм само за вас! Instant File Opener е програм кој […]

Прочитај повеќе

Низ годините, често се случува да го наполните нашиот хард диск со дупликат датотеки. Таквото нешто не само што непотребно зазема дел од и онака драгоцениот простор, туку и знае да ги фрустрира помалку трпеливите корисници. Duplicate File Finder ветува бесплатно да ги пронајде таквите престапници и злоупотребувачи на вашиот драгоцен простор. Но, бесплатното завршува […]

Прочитај повеќе

Со оглед на огромна изложеност на мултимедијални добра, стандарниот корисник често се наоѓа во ситуација да се запраша со какви сè работи е исполнет неговиот хард диск. Ashampoo Disk-Space-Explorer 2018 го скенира вашиот хард диск и нуди детален приказ за тоа какви фајлови се кријат зад хаубата. Резултатите од таквото нешто можат да бидат прикажани како […]

Прочитај повеќе

Бугарската полиција најави дека ќе ги изгаси zamunda.net и arena.bg, двата најголеми бугарски торент сајтови, кои се доста користени и од македонските корисници.

Прочитај повеќе