Microsoft неодамна претстави блог наречен „Развивајќи го Windows 8” во кој софтверскиот гигант ќе се обиде постепено да ги претстави промените и новините во новиот оперативен систем. На блогот сега може да се најде нов текст кој има за цел да ги прикаже промените направени на системот за менаџирање на датотеки. Копирање, пренесување, реименување, и […]

Прочитај повеќе

Google тестира нова алатка која е вид на онлајн складиште за фајлови, пишува TechCrunch повикувајќи се на информации од неколку Google форуми.

Прочитај повеќе

SugarSync е уште еден веб сервиси кои овозможуваат споделување, закачување и складирање на фајлови на облакот до кои можете да пристапите од секаде, од десктоп компјутерот, лаптопот, па и од мобилниот телефон.

Прочитај повеќе

Логирајте се преку Facebook и Twitter, следете го @dropbox, и кажете што ви се допаѓа кај сервисот и ќе добиете по 128 MB, со што на вашиот бесплатен Dropbox фолдер ќе имате вкупно до 3 GB простор, вклучувајќи ја поканата кон пријател.

Прочитај повеќе

Online-conVert.com е веб сервис кој нуди можност за конвертирање на разни мултимедијални фајлови во разни формати. Пример имате .wav аудио фајл, го претварате во .mp3 за да може да си го снимите на мобилен. Или конвертирање на .pdf документ во .doc за Word за да го едитирате итн. итн…

Прочитај повеќе

Можеби имате фајл, слика или документ, кои се лични, кои не сакате да да ги закачувате на разни сервиси со цел да ги споделите со еден или два пријатели? Ако да, тогаш iSendr може да биде сервис за вас.

Прочитај повеќе

HomePipe e веб сервис со кој креирате веб пристап до вашите PC фолдери со слики, документи, видеа, музика и други фајлови кон кои потоа можете да пристапите од било каде, од друг компјутер или преку мобилните iPhone и Android уреди.

Прочитај повеќе

Security Accounts Manager или SAM фајлот во Microsoft Windows 2000/XP/2003 служи за складирање на кориснички лозинки во заштитена база на податоци. Клучот кој се користи за енкрипција на лозинките е случајно произведен од страна на Syskey услугата. Значи syskey услугата се користи за енкрипција на SAM фајлот.

Прочитај повеќе