Најголемата друштвена мрежа, Facebook ги презентираше новите стандарди и правила за монетаризација. Насилството, омразата, порнографијата и користењето на наркотици, повеќе нема да може да заработат на Facebook. Правилата важат за Branded Content, Instant Articles и рекламите во видеата Ad Breaks. Истите правила се однесуваат и доколку биде нарушена интелектуалната сопственост, безбедноста на корисниците или ако се објавува неавтентична […]

Прочитај повеќе

Алгоритмите за отстранување на несоодветна содржина на Facebook во најмала рака се чудни, и често, според Motherboard, се и контроверзни. Причината за оваа дебата е што видеото во кое се гледа како полицаец пука и го убива Филандо Кастил од Минесота, беше брзо отстранета од социјалната мрежа. Овие содржини иако се достапни на безбројни сајтови […]

Прочитај повеќе