Facebook ја купи друштвениот стартап Friend.ly, со што се збогати за уште една платформа, и го зголеми тимот на креативни луѓе. Friend.ly е друштвен сервис, стартуван пред две години и е изграден врз Facebook, кој преку одговарање на прашања им помага на корисниците подобро да ги запознаат своите пријатели, како и да направат нови познанства. […]

Прочитај повеќе

Facebook Questions е алатка за поставувања прашања и додадавање анкети во постови. Questions сега станаа достапни и за .мк корисниците, можете да ја вклучите опцијата тука.

Прочитај повеќе