Само една година по претставувањето на Like копчето кое со неверојатна брзина го освои целиот свет, скоро 2.5 милиои веб сајтови го користат копчето, Facebook одлучи да воведе уште еден сличен новитет кој има голем потенцијал да стане следното Like.

Прочитај повеќе

“Луѓето се тие кои ги поседуваат и треба да ги контролираат сите информации кои ги внесуваат во Facebook, па така ‘Download Your Information’ ќе им овозможи на луѓето да ги експортираат податоците и да си ги имаат на едно место” објасни основачот на најголемата друштвена мрежа, Марк Зукерберг, на вчерашната прес конференција каде што беа најавени неколку нови проекти, меѓу кои и опцијата наречена Download Your Information која овозможува на лесен начин да ги експортирате сите ваши пораки, слики, видеа, и постови во .zip фајл.

Прочитај повеќе