Жителите на 10 градови во САД ќе добиваат известување за најдобрите Facebook настани кои ќе се случуваат во нивната близина. Изборот на настани кои ќе ги препорачува социјалната мрежа доаѓа од куратори, кои би требало со промената да привлечат повеќе корисници на интересните настани, дури и кога ниеден нивен пријател нема да присуствува на настаните. […]

Прочитај повеќе

Откако не успеа првичниот обид да ги агрегира локалните настани со помош на организаторите, Time.mk се реши да го искористи најдоброто решение што го има – Facebook. Друштвената мрежа е фантастична платформа за откривање на настаните кои се блиску до вас и кои ги посетуваат вашите пријатели, и Time.mk како агрегатор требаше само да најде […]

Прочитај повеќе