Facebook ќе ја промовира својата видео платформа и стримовите во живо со помош на светски познати медиуми и јавни личности. Компанијата вложи 50 милиони долари во договор со над 140 медиуми и личности да објавуваат Facebook Live видеа, велат документи кои стигнаа до Wall Street Journal. Најголемите медиуми кои се потписници на договорите се Vox Media, […]

Прочитај повеќе

Чет-ботови, виртуелна реалност и покорисен Messenger се најголемите новости претставени на првиот ден на F8, официјалната конференција на Facebook. Чет-ботовите на Facebook неофицијално беа најавени минатата недела, а сега само се потврдени шпекулациите. Компанијата објасни дека примената на ботовите ќе биде, пред сѐ, за компаниите за да им ја олесни комуникацијата со клиентитите. Името под […]

Прочитај повеќе

Facebook Live е нов официјален видео канал со кој Facebook планира да стрима настани и интервјуа со цел да понуди подобра комуникација меѓу корисниците и компанијата т.е. ова ќе виде видео канал за прес конференции.

Прочитај повеќе