Facebook Groups е нова iOS и Android апликација од Creative Labs која е во целост посветена на разговорите кои се водат во рамките на Facebook групите. Апликацијата овозможува поедноставно споделување на содржини во групите во кои корисникот членува, а дополнително корисниците ќе можат да откријат и други групи кои се поврзани со некои од групите […]

Прочитај повеќе

Dropbox ги извести своите корисници дека од сега своите датотеки прикачени на нивниот сервис ќе може да ги споделуваат во групите на Facebook во кои членуваат. Kорисниците кога ќе изберат „Add File“ во некоја од групите, ќе имаат уште една опција за избирање на датотека, односно да изберат од својoт Dropbox профил. „Од сега можете […]

Прочитај повеќе

Дали и Facebook се вмешува во трката за најдоброто веб складиште? Доволно се големи за такво нешто. Друштвента мрежа сега ќе им дозволи на корисниците да споделуваат фајлови преку групите, открива Mashable. Скоро 380 милиони корисници на Facebook се членови на барем една група на мрежата, а според Facebook, оваа опција е најбараното нешто од […]

Прочитај повеќе

Иако од една страна се одлични друштвени алатки, сепак од друга новите групи на друштвената мрежа си имаат свои проблеми. Покрај додавање луѓе без нивна согласност, групниот чет може да биде проблем бидејќи можеби не сте расположени за разговор и да читате другите што пишуваат.

Прочитај повеќе

Facebook претстави нови групи, т.е. сега корисниците ќе можат да си креираат група со одредени пријатели во која ќе споделуваат одредени информации, слики и постови. Ова е еден вид организирање на стотината пријатели, пример, една група со колегите од работа, една со фамилијата… можете да се приклучите на вкупно 300 групи.

Прочитај повеќе