Еднаш беа конкуренти за топ друштвената мрежа, а сега MySpace од потреба да привлече корисници дозволува логирање со Facebook Connect.

Прочитај повеќе

Facebook се информира за секоја ваша посета на еден од милионите сајтови кои користат Facebook Connect и има историја да предава лични податоци на трети странки, вели инжинерот на Google, Брајан Кениш.

Прочитај повеќе

Како и своите конкуренти Apple ќе овозможи синхронизација на Fаcebook контактите во iPhone, пренесува Business Insider, додавајќи дека тоа ќе биде откриено на 7 јуни на Apple конференцијата за девелопери каде ќе се престави и новиот iPhone.

Прочитај повеќе

Facebook воведува опција да си одберете кој да ја гледа вашата содржина од апликациите на Facebook и содржина од сајтовите и сервиси кои користат Facebook Connect, со цел корисниците да имаат поголема контрола врз содржината, односно да имаат можност да одберат со кого ќе ја споделуваат.

Прочитај повеќе