Српската компанија Nordeus, позната по популарната фудбалска симулација Top Eleven која брои над 11 милиони активни играчи, ја објави својата нова апликација Sportser, која е изработена во соработка со познатата обложувалница Bet and Win. Sportser е апликација – моментално во затворена бета – за обложување на фудбалски натпревари, која како Top Eleven е наменета за […]

Прочитај повеќе

Берлинската Pipe е нова апликација која ви овозможува да префрлувате фајлови до 1 GB преку Facebook во реално време, без потреба да се инсталира дополнителен софтвер. Апликацијата користи технологија на Adobe за директна peer-to-peer (P2P) конекција за трансфер на податоци, и, според директорот Симон Хосел, наскоро ќе се појави и на Android и iOS уредите. […]

Прочитај повеќе

Еден од најпопуларните финансиски веб сервиси, PayPal, само што стана уште поатрактивен за користење. Сервисот претстави Send Money Facebook апликација со која корисниците ќе можат да си праќаат пари. Има опција заедно со парите да се испрати и е-картичка која може да се искористи и за посакување на роденден и други прослави. „Инфраструктурите на PayPal […]

Прочитај повеќе

Шнајдер е нова .мк апликација за Facebook која ќе биде продавница за маици чиј дизајн е креиран од македонските дизајнери и корисници. Моментално е во тек натпревар за најдобар дизајн, 10 најдобри дизајни ќе влезат во продавницата. Предизвикот трае до 5-ти април, кога е и официјалното отварање.

Прочитај повеќе

Наместо да се стартува веб сајт, како што направија конкурентите, Купуваме.мк стартуваше Facebook апликација преку која се нудат дневни зделки и попусти за групно купување.

Прочитај повеќе

Zynga забележува неверојатен успех со својата нова игра CityVillе која ја надмина популарната FarmVille според бројот на играчите. Се чини 16.8 милиони луѓе дневно си градат свој град, наспроти 16.4 милиони фармери, според статистиката на AppData.

Прочитај повеќе