Се чини дека во Facebook е време за промени. По промените во алгоритмите за прикажување содржина, Facebook најави дека наскоро на корисниците ќе започне да им прикажува повеќе локални вести. „Започнувајќи од денес ќе ви прикажуваме повеќе приказни од вашиот град“, најави г. Марк Закерберг. Промената, ако му веруваме на г. Закерберг доаѓа на барање […]

Прочитај повеќе

Најголемата социјална мрежа повторно го менува алгоритмот за содржините што ги прикажува. Од сега објавите и статусите од пријателите ќе бидат поважни од компаниите и брендовите, и иако е добра вест за секој корисник, сепак за брендовите ова ќе биде проблем. Ова се добри вести за сите корисници на социјалната мрежа кои ја користат за […]

Прочитај повеќе