Руските телеком оператори бараат руските власти да им наложат на интернет компаниите кои работат или нудат содржина во Русија да „помогнат“ со плаќањето на трошоците за чување на податоци. Чувањето на податоци е нова обврска која руските власти им ја наложија на телеком операторите. За овие потреби, трите најголеми оператори во Русија, MTS, Megafon и […]

Прочитај повеќе

Со 18 кликови на реклами месечно, македонскиот Facebook корисник е еден од најактивните во овој сегмент на друштвената мрежа. Овие 18 кликови на реклами не се средна вредност, туку медијана. Ова значи дека бројот на корисници со над 18 и бројт на корисници со под 18 клика на реклами е еднаков. Според анализата на We […]

Прочитај повеќе

Facebook воведе Suggest an Ad опција при креирање на реклама со еден клик. Потребно е да отидете на Facebook Adverts страната, да одберете да креирате нова реклама, го внесувате URL-то на сајтот кој сакате да се рекламира и кликнувате на Suggest an Ad опцијата која автоматски ќе ги пополни полињата за текстот, насловот, сликата со информации извлечени од вашиот сајт. Вие ќе можете да го промените текстот или сликата.

Прочитај повеќе