Skype за iPad се уште се нема појавено на iTunes, но компанијата веќе започна да закачува промотивни видеа на YouTube. Сфаќајќи ја грешката Skype го повлече видеото, но не пред еден корисник да го симне и закачи под свое име (за жал без аудио).

Прочитај повеќе

Skype овозможи видео повици на Apple-овите iOS уреди со новата 3.0 верзија на апликацијата. За разлика од Apple-овото Face Time кое е видео повици меѓу iOS уреди, Skype овозможува видео комуникација меѓу iOS уредите и декстоп компјутери што е одлична опција за сите корисници да бидат во контакт. Повиците можат да се остварат преку Wi-Fi и 3G, а видеото поддржува портрет и пејсаж (landscape) гледање.

Прочитај повеќе