За да ја потикнат е-трговијата, е-продавницата Exquisite.mk и Амбасадата на Кралство Норвешка организираат бесплатни обуки наменети за студенти и невработени. Обуките ќе се одржуваат еднаш месечно од мај до октомври 2012 година во времетраење од 2 дена (12 часа). Краен рок за аплицирање е 25-ти мај, а за да учествувате потребно е да испратите пополнета апликација […]

Прочитај повеќе

Иако македонските интернет корисници ретко ги посетуваат онлајн продавници барем еднаш, сепак истражувањето на New Moment за интернет трговијата покажува дека граѓаните често ги посетуваат онлајн продавниците за да се информираат за производи.

Прочитај повеќе

Една наша анкета покажа дека онлајн шопингот се уште се гледа со недоверба. Сличен резултат покажува и истражувањето на Заводот за статистика кое вели дека само 3-4% од корисниците купуваат производи онлајн.

Прочитај повеќе