Како што беше очекувано, Foursquare претстави нов дизајн на својата мобилна апликација за iOS и Android, наскоро и за BlackBerry. На прв поглед ќе забележите дека е поместеното копчето за чекирање кое сега е горе десно и побрз систем кој ги бележи чекирањеата. Сега се и поголеми сликите во табот на пријатели кој има листи […]

Прочитај повеќе

Ако сакате да пробате некое ново Google АPI сега тоа можете да го направите без да инвестирате премногу време во тоа. Google API explorer веќе содржи 7 API кои можете да ги пробате, а Google најавуваат дека бројот значително ќе се зголеми во наредните недели.

Прочитај повеќе

Ford ја искористи друштвената мрежа за претставување на својот нов автомобил Еxplorer 2011. На Facebook страната на Ford се објавија ексклузивни видеа, фотографии, интервјуа, а бидејќи фан страната надмина 30.000 фанови Ford ќе додели еден 2011 Explorer на рандом фан.

Прочитај повеќе