Над 4,1 милијарди евра во 782 инвестициски циклуси ќе го одбележат второто тримесечје на инвестиции во технички стартапи. Можеби најзабележителен е падот на инвестиции во стартапи од Британија, каде инвестициите се на најниско ниво од првиот дел на 2015 година. Наместо инвестиции во Британија, зголемени се инвестициите во компаниите од Германија и Израел. Второто тримесечје, […]

Прочитај повеќе