Европската Унија ќе им нареди на дигиталните платформи како Netflix да вклучат повеќе европска содржина. Платформата не само што ќе мора да обезбеди 20 отсто европска содржина, туку и ќе мора да инвестира во нејзиното создавање. „Сакаме онлајн платформите за креирање на аудиовизуелна содржина да бидат двигател во дигиталната економија“, вели Ендрус Ансип, заменик претседател […]

Прочитај повеќе