Сервисот за онлајн продажба на мало, Everlane, се реши да побара нови членови на тимот преку популарната чет апликација Snapchat. Компанијата вели за Тime дека аплицирањето за работа преку Snapchat е „најдобриот начин за вработување во 2016 година”. Наместо објавување секојдневни снапови на Snapchat, Everlane бара од апликантите да објават едно видео до 60-90 секунди […]

Прочитај повеќе