Според Google најголеми шанси за победа на Евровизија 2010 има германската преставничка Лена. Македонскиот преставник Ѓоко Танески е дури на 33-то место, а албанската преставничка е на 24-то. Сепак Google не е видовит, туку го користи информациите од пребарувањето. Значи колку повеќе луѓето пребаруваат преставник или песна толкава е популарноста на таа песна и со тоа се одредуваат шансите за победа.

Прочитај повеќе