Видеото од двајца жители на Куманово – Албанец и Македонец – кои прегрнати објаснуваат дека терористичкиот напад не е поради меѓунационален конфликт е најпопуларното видео во Македонија досега. Интервјуто дадено за 24 вести, а споделено на Facebook профилот на новинарот Васко Маглешов за само еден ден е прегледано над 500.000 пати!, има 26.000 лајкови и […]

Прочитај повеќе

Facebook ја демистифицираше розeвaта .мк реалноста во која постои соседски соживот и го истакна гневот и етничката омраза. После инцидентот на Кале доволно е да фрлиш швајцарско ножче во апсурдните, параноични и агресивни коментари на Facebook и да си седиш и гледаш како се слеваат реки од крв.

Прочитај повеќе